Viikon kysymys
A-
A+
Kuvituskuva.
Mika Laine
Oppimista tapahtuu kaikkialla, kaiken aikaa. Tavoitteisessa oppimisessa voidaan hyödyntää luontoa, ympäristöä, kirjastoja. Peipon koulu sijaitsee oppimisympäristönä erinomaisella paikalla ja ansaitsee sijaintinsa lähellä kansallista kaupunkipuistoa ja kunnostettua taimenpuroa.
Uuteen kouluun on suunniteltu tulevaksi paitsi peruskoulun 1–6 luokkia, esiopetus, erityisluokkia ja valmistavaa opetusta. Koulusta tulisi kolmesarjainen. Julkisuudessa puhutaan jättikoulusta, mutta parhaimmillaan Peipon koulussa on ollut nelisen sataa oppilasta. Ei uudesta koulusta kovin paljoa suurempi tule. Peipon koulu on rakennettu solumuotoiseksi, missä eri luokka- asteille on omat solut ja piha –alueetkin, mikä turvaa oppimisen rauhaa.
Hankesuunnitelman mukaan eri luokille tulisi kahden luokka-asteen muodostamat kotiluokkatilat, eli sama hyväksi havaittu periaate pätisi kuin on ollut Peipon koulussa.
Peipon koulua on peruskorjattu parikymmentä vuotta sitten. Jo ennen sitä pohdittiin koulun purkamista, mutta päädyttiin peruskorjaukseen, mikä tiedettiin väliaikaiseksi ratkaisuksi. Olin Peipon koulun johtokunnassa pari vaalikautta 1997–2003. Tuona aikana tulin tuntemaan koulun rakenteelliset ongelmat mutta myös sen, että rakennuksen kunnosta ei pidetty huolta.
Olisi toki upeaa, jos uuden koulun valmistuttua Peipon koulun koulurakennus voitaisiin kunnostaa esimerkiksi asukastoimintojen ja liikunnan tiloiksi: onhan osa liikuntasalista rakennettu 2004–2005, eli suhteellisen uusi tila. Yritystoimintaakin tiloissa voisi olla, ehkä sosiaalinen yrityskin. Kun oppilaat siirtyvät aikanaan uuteen kouluun, voitaisiin peruskorjaukset toteuttaa rakentamatta väistötiloja, huolella ja kestävästi.
MIRJA SUHONEN,
KUNTA- JA ALUEVAALIEHDOKAS (SD),
PORVOO
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot