Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Selvitykseen liittyneessä matkailijakyselyssä Vanhan Porvoon miljöö, asiakaspalvelu ja alueen tunnelma keräsivät kiitosta.
Mika Laine
VANHA PORVOO Vanhan Porvoon brändiarvon määrittämistä ja matkailun kehittämismahdollisuuksia tutkinut selvitys on valmistunut. Porvoon kaupungin toimeksiannosta tehdyssä selvityksessä tarkasteltiin Vanhan Porvoon asukkaiden ja yrittäjien näkemyksiä alueen kehittämisestä ja brändiarvon hyödyntämisestä.
Yhteisissä työpajoissa muodostettiin yhteinen visio Vanhan Porvoon tulevaisuudesta matkailukohteena. Tavoitteena on säilyttää alueen vetovoimaisuus samalla kun otetaan huomioon niin asukkaiden kuin yrittäjien tarpeet.
Vanha Porvoo on merkittävä syy matkailijoiden saapua Porvooseen
Vanha Porvoo on Porvoon keskeisin matkailukohde, ja sen brändiarvon on arvioitu olevan 755 miljoonaa euroa. Tämä arvo perustuu vuonna 2023 tehtyyn matkailutuloanalyysiin, jossa Porvoon matkailutulo oli noin 78 miljoonaa euroa sekä kesällä 2024 tehtyyn matkailijakyselyyn, jossa Vanha Porvoo nousi esiin merkittävimpänä vierailusyynä lähes 58 prosentille vastaajista.
Brändiarvon määrityksessä on käytetty kansainvälisesti tunnustettua Brand Finance -menetelmän Economic Value Added (EVA) -laskentamallia.
Kesällä 2024 toteutetussa matkailijakyselyssä, johon vastasi yli 400 henkilöä, vierailijat olivat pääosin erittäin tyytyväisiä Vanhan Porvoon tarjontaan.
Erityisesti miljöö, asiakaspalvelu ja alueen tunnelma keräsivät kiitosta. Kävijät toivoivat muun muassa, että alueen tunnelma säilytetään, että Vanha Porvoo olisi autoton ja saatavilla olisi enemmän penkkejä. Kyselyssä arvioitiin myös potentiaalia löytää uusia asiakasryhmiä, jotka voivat varmistaa palveluiden kysynnän tulevaisuudessa ja erityisesti sesonkiaikojen ulkopuolella.
Porvoon kaupungin matkailun kehittämispäällikkö Sari Myllynen
Marko Wahlström
Toimenpide-ehdotuksia vetovoiman kehittämiseksi
Selvityksessä esitetään useita konkreettisia toimenpide-ehdotuksia Vanhan Porvoon vetovoiman kehittämiseksi. Ehdotukset liittyvät muun muassa infrastruktuurin parantamiseen, matkailutuotteiden paketointiin sekä viestinnän ja markkinoinnin kehittämiseen. Erityistä huomiota kiinnitettiin kestävään matkailuun, jotta alueen historiallinen ja kulttuurinen merkitys säilyisi tuleville sukupolville.
– Vanha Porvoo on paitsi merkittävä matkailukohde myös noin 600 asukkaan elävä kaupunginosa, jonka säilyttäminen ja kehittäminen vaatii jatkuvaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Selvitys tarjoaa Porvoon kaupungille ja alueen toimijoille tietoa, jonka avulla voidaan rakentaa kestäviä ja elinvoimaisia ratkaisuja Vanhan Porvoon kehittämiseksi tulevaisuudessa, toteaa Porvoon kaupungin matkailun kehittämispäällikkö Sari Myllynen.
– Olemme iloisia, että selvitys on tehty. Vanhan Porvoon brändiarvo on merkittävä ja toivomme tämän tiedon edistävän toimenpiteitä, jotka tukevat alueen ylläpitoa ja arvon säilyttämistä. Kiitämme koko työryhmää hyvästä yhteistyöstä, toteaa Vanhan Porvoon asukasyhdistyksen puheenjohtaja Anton Frankenhaeuser.
– Vanhan Porvoon yritykset lisäävät Vanhan Porvoon sekä keskustan vetovoimaa, ja onkin tärkeää, että yritysten toiminta pysyy elinvoimaisena ja kannattavana vuoden ympäri. Toivon, että selvitys innostaa eri toimijoita yhdessä kehittämään Porvooseen suuntautuvaa matkailua, paikallisia unohtamatta. Yhdessä voimme tehdä visiosta totta, sanoo Vanhan Porvoon kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Dietrich.
Selvitys on tehty Porvoon kaupungin toimeksiannosta yhdessä Vanhan Porvoon kauppiasyhdistyksen ja Vanhan Porvoon asukasyhdistyksen kanssa. Selvityksen laati FCG Finnish Consulting Group Oy yhteistyössä Imagian Oy:n kanssa, joka vastasi brändiarvoon liittyvistä tehtävistä. Lisäksi selvitykseen osallistui Salmi Platform Oy, joka vastasi kävijäkyselystä.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot