Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Itä-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää Kilpilahti24-harjoituksen 14.11. Kilpilahden teollisuusalueella.
PORVOO, KILPILAHTI Itä-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää torstaina 14. marraskuuta Kilpilahti24-valmiusharjoituksen.
Kilpilahti24-harjoitus on nimensä mukaisesti Kilpilahden teollisuusalueella tapahtuva suuronnettomuusharjoitus, jonka järjestämisvastuu on pelastustoimella. Harjoitus on pelastuslain ja ulkoisia pelastussuunnitelmia koskevan asetuksen mukainen, ja se tulee järjestää kolmen vuoden välein. Harjoituksella ei ole vaikutuksia alueen asukkaiden elämään.
Hyvinvointialueen tiedotteen mukaan harjoitus toteutetaan yhdessä alueen toiminnanharjoittajien, viranomaisten ja muiden toimintaan osallistuvien tahojen yhteistyönä. Harjoituksen tarkoituksena on harjoitella toiminnanharjoittajan omatoimista varautumista, pelastustoiminnan johtamista suuronnettomuustilanteissa sekä laaja-alaista viranomaisten ja muiden toimintaan osallistuvien tahojen toiminnan yhteensovittamista.
– Harjoituksen aikana toteutetaan teollisuusalueella laaja pelastustoimen kenttäharjoitus, johon osallistuu useita teollisuuspalokunnan, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Helsingin pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen, ensihoidon sekä poliisin kenttäyksiköitä, kertoo harjoituksen johtaja palopäällikkö Toni Nurmivaara Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.
Hyvinvointialue harjoittelee sisäisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden valmiutta
Kilpilahti24-harjoituksen yhteydessä järjestetään myös erillinen evakuointiharjoitus, johon osallistuu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen lisäksi Porvoon kaupunki, Sipoon kunta ja kolmannen sektorin toimijoita.
Osa harjoituksesta tapahtuu konkreettisesti katukuvassa esimerkiksi evakuoinnin harjoittelemisena alueella, ja osa tapahtuu niin sanotusti työpöytäharjoituksena, jolloin harjoitusta toteutetaan sähköisesti toimijoiden omissa järjestelmissä, jotka olisivat käytössä oikeassakin tilanteessa.
– Valmiusharjoitusten tarkoituksena on testata ja parantaa organisaation valmiutta toimia erilaisissa poikkeustilanteissa, kuten erilaisissa onnettomuuksissa, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valmiuspäällikkö Juha Alander kertoo tiedotteessa.
– Harjoitukset ovat merkittävin keino nostaa esille kehittämiskohteita operatiivisessa toiminnassa, mutta esimerkiksi myös yhteistyössä tai resurssien hallinnassa.
//11.11. klo 16.09 korjattu nimike palopäällikkö
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot