Viikon kysymys
A-
A+
Liikkuvan koulun ideana on tuottaa aktiivisempia ja viihtyisimpiä koulupäiviä. Kuvituskuva.
Arkisto/Mika Laine
ITÄ-UUSIMAA Aluehallintovirastot ovat myöntäneet Liikkuva koulu- ja Move!-avustuksia kunnille osana valtakunnallista Suomi liikkeelle -ohjelmaa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston kautta tukea sai 36 tahoa, yhteensä 1,6 miljoonaa euroa. Itä-Uudenmaan kunnista avustusta myönnettiin Loviisalle, Porvoolle ja Lapinjärvelle.
Loviisan kaupungin 26 000 euroa avustusta saaneen hankkeen tavoitteena on lisätä fyysistä aktiiivisuutta, hyvinvointia ja oppimiskykyä. Hankkeeseen sisältyy oppituntien taotusta, välituntien aktivoimista vertaisohjaajien avulla, opettajakoulutusta, liikuntapäiviä ja -tapahtumia, eri liikuntamuotoihin tutustumista sekä välinehankintoja toiminnan mahdollistamiseksi. Myös liikuntaneuvojan palveluita tarjotaan nuorille liikuntamotivaation löytämiseksi sekä Move! -tulosten parantamiseksi.
Aluehallintoviraston on myöntänyt 4 000 euroa avustusta Lapinjärven kunnan Liikkuva koulu Tsemppi 2.0 -hankkeelle, jonka tavoitteena on rakentaa reilu ja tasa-arvoinen liikuntakasvatus, joka vahvistaa liikunnallisen elämäntavan rakenteita kouluissa ja tukee oppilaiden liikkumisen kokemuksia.
Keskeisinä toimenpiteinä on luoda kannustava ja yksilöllisyyttä arvostava liikuntakulttuuri kouluihin sekä järjestää matalan kynnyksen liikuntatoimintaa, joka kehittää oppilaiden liikunnallisia taitoja ja edistää osallistumista. Pääkohderyhmänä ovat yläkoulujen 7.–9.-lk. Lapinjärveläiset, jotka käyvät Loviisan kouluja.
Jalkautuminen kouluympäristöihin toteutetaan säännöllisesti nuoriso-ohjaajan kanssa. Hankkeen aikana liikuntaneuvontaa toteutetaan tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti Move tulokset huomioiden.
Porvoon kaupungille myönnettiin avustusta 24 000 euroa hankkeeseen, jonka kokonaistavoite on kehittää Move!-tuloksiin perustuva toimintamalli niin, että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saavuttaa parempi fyysinen toimintakyky. Osatavoitteena on kehittää erillisiä prosessin osia.
Lasten ja nuorten liikuntaneuvonnan kehittäminen on osatavoitteiden keskeisin kehityskohde. Ensimmäisen hankevuoden aikana on otettu käyttöön toimiva liikuntaneuvontaprosessi. Liikuntaneuvonnalla katsotaan olevan suuri vaikuttavuus lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä liikuntakulttuurin muutoksessa.
Lisäksi tavoitteena on saada hankkeessa pilotoitu toimintamalli jalkautettua pysyvästi Porvoon kaupungille.
Koko maassa avustuksia myönnettiin 4,75 miljoonaa euroa. Suomi liikkeelle -ohjelman tavoitteena on lisätä fyysistä aktiivisuutta eri ikäryhmissä ja edistää liikunnallista arkea kouluissa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot