Viikon kysymys
A-
A+
Berliiniläisen Henok Getachew Woldegebrealin kineettisessä installaatiossa nimeltä "Stream of Waste" muovi virtaa loputtomana virtana.
Marko Wahlström
LOVIISA, KESKUSTA Taidenäyttely "A Critical View on Plastic" täydentää Loviisan kaupunginmuseon historiallista näyttelyä tarkastelemalla muovia nykyaikaisesta ja kriittisestä näkökulmasta.
Näyttely on osa Art in Lov ja Loviisa Contemporaryn kaksivuotista projektia nimeltä "University of Kucku – Faculty of Art, Sustainability, Rest and Whatever". Hankkeessa tutkitaan kestävän kehityksen teemoja taiteen keinoin.
University of Kucku on kaikille avoin kollektiivinen oppimisprosessi, joka huipentuu Kucku 2026 -taidebiennaaliin.
– Valitsimme teemaksi kestävyyden, koska se on ajankohtainen ja kiireellinen – ei vain ekologisesti, vaan myös poliittisesti ja sosioekologisesti, kuvataiteilija Heidi Lunabba toteaa kuraattoriryhmän puolesta.
Näyttelyn taiteilijat on valittu avoimen haun kautta, johon saatiin yli 100 hakemusta.
Ilona Valkosen ja Kati Rapian projisoitavien muotokuvien asusteet ovat syntyneet nuorten kanssa rannoilta kerätyistä roskista.
Marko Wahlström
Valokuvia rannoilta kerätyistä roskista tehdyistä asuista
Loviisalaiset taiteilijat Ilona Valkonen ja Kati Rapia esittelevät osia taidekokonaisuudestaan nimeltä "Notes on the State of the World".
Projektissa Itämeren eri rannikkopaikkakunnilta tulevat nuoret ovat keränneet rantaan huuhtoutunutta roskaa ja rakentaneet taiteilijoiden kanssa näistä materiaaleista asusteita.
Nuorten puvustamissa muotokuvissa välittyy luottamus tuleviin sukupolviin, ja ne toimivat eräänlaisina muistiinpanoina maailman tilasta. Loviisassa työpajoja on järjestetty Lehtisen saarella, Valkossa ja Bellassa.
Lovisavikens skolanin luokkien 7A–E oppilaat ovat luoneet kaupunginmuseon edustalle viirisarjan nimeltä "Tavaroita, joita en muistanut omistavani".
Marko Wahlström
Viirisarja tavaroista, joita en muistanut omistavani
Berliinissä asuva, alun perin Etiopiasta kotoisin oleva Henok Getachew Woldegebreal esittelee Loviisassa residenssijaksonsa aikana luomaansa kineettistä installaatiota nimeltä "Stream of Waste".
Teoksessa muovi virtaa loputtomana virtana. Yhteistyössä Utopiaklubin ja Lovisavikens skolan kanssa loviisalaisilla on ollut mahdollisuus osallistua installaation luomiseen keräämällä omaa muovijätettä työtä varten.
Lovisavikens skolanin luokkien 7A–E oppilaat ovat yhdessä taiteilija Heidi Lunabban kanssa luoneet kaupunginmuseon edustalle viirisarjan nimeltä "Tavaroita, joita en muistanut omistavani".
– Oppilaat ovat aluksi yrittäneet muistaa mitä kaikkia asioita he omistavat. Sen jälkeen he ovat tuoneet mukanaan esineitä, joita he eivät muistaneet omistavansa. Näistä esineistä he ovat luoneet fotogrammeja kierrätystekstiileille syanotypiatekniikkaa hyödyntäen, hän kertoo.
Performanssisarja muovin ja luonnon suhteesta
Paikallinen queer-kollektiivi Tuhmat eli Joonas Parviainen ja Susse Seppälä tuovat taiteen tekemisen osaksi loviisalaista kesää performanssisarjan, tilapäisten installaatioiden ja avointen taidetyöpajojen kautta.
Heidän teossarjansa "Liikkumatila postmuoviajassa" tuo esiin muovin ja luonnon välisen suhteen.
– Tarjolla on työpajoja, performansseja ja installaatioita useissa eri kesätapahtumissa. Esimerkiksi Plagenin rannalla voi kokea mikromuovipiknikin Picnic on the Beach -tapahtumassa, ja Taiteiden yönä esillä on Kesäyön unelma -installaatio Loviisan museossa, Parviainen ja Seppälä kertovat.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot