Viikon kysymys
A-
A+
Duunitehdasta on tekemässä eri toimijoista koostuva iso joukko. Kuvassa vasemmalta Tove Schakir Porvoon Yrittäjistä, Annika Saarinen TE-toimistosta ja kuntakokeilusta, opiskelija Olivia Wasström Haaga-Heliasta, lehtori Heli Hajda-Kähkönen Haaga-Heliasta, hankepäällikkö Anne Wetterstrand Porvoon kaupungilta, yrityskehittäjä Tanja Mikkeli Posintrasta sekä tapahtumakoordinaattori Olli Salonen Uudenmaan TE-palveluista.
Mika Laine
PORVOO, LÄNSIRANTA Rekrytointitapahtuma Duunitehdas järjestetään ensi vuonna jälleen Taidetehtaalla. Vuodesta 2015 alkaen järjestetty tapahtuma kokoaa tammikuun 30. päivä yhteen työpaikkoja tarjoavat paikalliset yritykset, työnhakijat sekä oppilaitokset.
Tapahtumasta on muodostunut itäisen Uudenmaan suurin rekrytapahtuma.
– Tapahtumassa on vuosittain vieraillut 3 000…6 000 kävijää, myös naapurikunnista, hankepäällikkö Anne Wetterstrand TE-kuntakokeilusta kertoo.
Avoimia työpaikkoja on ollut tarjolla parhaimpina vuosina tuhansia. Suuressa suosiossa ovat olleet kesätyöpaikat.
– Tänäkin vuonna alle 18-vuotiaille suunnatut työpaikat ovat erikseen merkitty.
Wetterstrand painottaa, ettei tapahtuma ole suunnattu vain nuorille.
– Satsaamme paljon nuorempiin työnhakijoihin, jotka hakevat kesätöitä tai ensimmäistä työpaikkaa valmistumisen jälkeen. Kutsumme tapahtumaan myös kaikki työnhakija-asiakkaat iästä riippumatta. Tämä pyritään huomioimaan myös sisällön suunnittelussa.
Työnantajien lisäksi tapahtumassa ovat mukana myös paikalliset oppilaitokset esittelemässä koulutustarjontaansa.
Tapahtumatuotannon opiskelijat suunnittelevat sisältöä Duunitehtaalle lehtori Heli Hajda-Kähkösen ohjauksessa.
Mika Laine
Paremmaksi ja kiinnostavammaksi
Tapahtuma rakentuu Taidetehtaalle usean toimijan yhteisponnistuksena. Duunitehtaan järjestävät yhteistyössä Uudenmaan TE-toimisto, Porvoon kaupunki, Ohjaamo ja kehitysyhtiö Posintra.
Itse tapahtuman sisällöstä on vastannut vuosittain Haaga-Helian tapahtumatuotannon opiskelijoista koottu ryhmä.
– Meillä on opetussuunnitelma, joka ohjaa tapahtumatuotannon opiskelua. Tapahtuman tuottaminen ja johtaminen ei ole perinteinen akateeminen ala, vaan se on hyvin käytännönläheistä ja opetussuunnitelman tavoitteet lunastetaan arjessa, johtamisen ja tapahtumatuotannon lehtori Heli Hajda-Kähkönen sanoo.
Ryhmän tehtävänä on miettiä budjettia, tavoitteita, asiakaskohderyhmää ja sitä miten tuotetaan asiakasarvoa elämyksen tai toiminnallisen tapahtuman kautta.
Haaga-Helian tapahtumatuotannon opiskelija Olivia Wasström on yksi kahdeksasta opiskelijasta, jotka suunnittelevat tapahtuman sisältöä.
Mika Laine
Tänä vuonna tapahtuman suunnittelussa on mukana kahdeksan opiskelijaa. Sisältösuunnittelu on vielä työn alla, mutta maanantaina Taidetehtaalla pidetyssä mediatilaisuudessa opiskelijoita edustanut Olivia Wasström kertoi hieman suunnitelmista.
– Olemme miettineet tapahtumaa erityisesti nuorille paremmaksi ja kiinnostavammaksi, Wasström kertoo.
Suunnitteilla on esimerkiksi duunipolku, jonka eri aktiviteettipisteiden kautta kartoitetaan yhteistyökumppaneidenkin avulla omia työelämätaitoja ja työelämää hyödyntäviä persoonallisuustekijöitä sekä työelämässä tarvittavia vahvuuksia.
– Pyrimme panostamaan myös tapahtuman visuaalisuuteen ja viihtyvyyteen, jotta saisimme kävijöiden viipymää pidennettyä. Visuaaliseksi teemaksi on mietitty sellainen kuin keidas keskellä kaupunkia, Olli Salonen Uudenmaan TE-palveluista kertoo.
Olli Salonen Uudenmaan TE-palveluista koordinoi rekrytointitapahtumaa.
Mika Laine
Porvoon Yrittäjät edustamassa kaikkia porvoolaisia yrityksiä
Messuilla on vuosittain ollut mukana 70…80 näytteilleasettajaa. Tällä hetkellä tapahtuma rakentuu kovaa vauhtia, mutta näytteilleasettajaksi ehtii hyvin vielä ilmoittautua mukaan.
Tapahtumaa koordinoivan Salosen mukaan ilmoittautuneita yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä noin 30.
– Olemme paremmassa vauhdissa kuin viime vuonna.
Järjestävät ovat tehneet osallistumisen mahdollisimman helpoksi, myös pienelle yritykselle.
Sen lisäksi, että järjestäjät tarjoavat messupisteelle fyysiset elementit eli pöydän koristeineen, kutsukirje sisältää paljon informaatiota.
– Lisäksi ilmoittautuneille lähetetään vielä erikseen lisää infoa hetkeä ennen tapahtumaa, Wetterstrand kertoo.
– Porvoon Yrittäjät ovat ensimmäistä kertaa mukana Duunitehtaalla, kertoo Tove Schakir Porvoon Yrittäjistä.
Mika Laine
Jos omat resurssit eivät mahdollista osallistumista messuille, apua tarjoaa Porvoon Yrittäjät ry, joka on ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.
– Haluamme luonnollisesti olla mukana tapahtumassa kertomassa yrittämisestä ja yrittäjyydestä. Ajatuksena on myös tarjota ei vain jäsenyrityksille vain kaikille porvoolaisille yrityksille mahdollisuuden osallistua Duunitehtaaseen meidän avullamme kertomalla avoimista työpaikoista ilman että on itse läsnä, Tove Schakir Porvoon Yrittäjistä kertoo.
Yrittäjien osastolle tulee mahdollisuus välittää tietoa esimerkiksi kesätyöpaikoista tai jos yrityksellä on tarve rekrytoida esimerkiksi yksi henkilö.
– Yritykset voivat olla rohkeasti yhteydessä meihin. Tulemme tekemään tätä yhdessä Posintran kanssa. Suunnitteilla on myös mobiililaitteella tehtävä yrittäjyystesti, Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg sanoo.
Tapahtuma on kävijöille maksuton, mutta näytteilleasettajilta peritään pieni maksu.
– Earlybird hinta on voimassa marraskuun loppuun. Sen jälkeen paikka maksaa 150 euroa, Tanja Mikkeli Posintrasta kertoo.
Olli Salosen mukaan messujen viimeiselle tunnille on luvassa viihteellistä yllätysohjelmaa.
– Paljastetaan se sitten, kun asiat on saatu loppuun asti sovittua.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot